KLARO STARTER & REDUCE

KLARO STARTER sadrži kombinaciju odabranih mikroorganizama i vitamina koji potiču rast te pojačavaju aktivnost bakterija i kvasaca, kao i enzima pomoću kojih se poboljšava razgradnja otpadnih voda iz domaćinstva poput masti ili toaletnog papira pod uvjetom da ima dovoljno otopljenog kisika u otpadnim vodama.

 

KLARO STARTER idealno je rješenje za:

 • skraćivanje vremena pokretanja procesa pročišćavanja kod puštanje novih uređaja u rad,
 • ponovno pokretanje biološke razgradnje u otpadnim vodama nakon pražnjenja uređaja,
 • obnovu biomase u aktivnom mulju nakon dužeg odsustva (kuće za odmor i sl.) ili
 • obnovu biomase u aktivnom mulju nakon nehotičnog ispuštanja veće količine tekućina koje ne spadaju u otpadne vode poput benzina, razrjeđivača, kiselina ili jačih dezinfekcijskih sredstava.

 

Primjena:

Set KLARO STARTER sastoji se od crvenih i bijelih kapsula te vrećica sa praškom, oni se s obzirom na kapacitet uređaja za pročišćavanje, mogu dozirati na slijedeći način:

 • 1 do 4 ES: 1 crvena, 1 bijela kapsula te 1 vrećica smjese
 • 5 do 8 ES: 2 crvene, 2 bijele kapsule te 2 vrećice smjese
 • više od 9 ES: 3 crvene, 3 bijele kapsule te 3 vrećice smjese

Po mogućnosti u večernjim satima, potrebnu količinu sadržaja istresti u WC školjku i pustiti vodu. Sadržaj će početi djelovati odmah te razgrađivati naslage mulja u cijevima do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda kao i u samom uređaju.

Osam dana nakon prve primjene cijeli postupak treba ponoviti, nakon toga jednom mjesečno treba dozirati KLARO REDUCE čime se smanjuje količina nataloženog mulja u uređaju. Kod većeg broja korisnika količine doziranja treba udvostručiti.

 

Važno: Kod primjene ne koristiti vruću vodu kao i razna jaka dezinfekcijska sredstva ili kiseline jer takve tekućine inače ne spadaju u uređaje za pročišćavanje otpadnih voda.

 

Sigurnosna napomena: Čuvati izvan dohvata djece!

Crvena kapsula sadrži subtilisine tj. enzime koji razgrađuju proteine i mogu izazvati alergijske reakcije.

KLARO REDUCE

 • Sastoji se od kombinacije aktivnih bioloških komponenata koje se koriste za pravilan tretman i dodatno ubrzavanje procesa pročišćavanja komunalnih otpadnih voda.
 • Neposredno utječe na kvalitetu pročišćavanja te kontinuirano stabilizira floru mikroorganizama u otpadnim vodama. Na taj način smanjuje se volumen aktivnog mulja u uređaju te njegovo rjeđe uklanjanje i odvoz na deponiju.
 • Zahvaljujući svojim ekološki čistim sastojcima učinkovito se uklanjaju neugodni mirisi i štiti okoliš, čime se podržavaju prirodni ciklusi u uređajima za pročišćavanje otpadnih voda.

Primjena:

KLARO REDUCE je u obliku praška koji je pakiran u vrećice, s obzirom na kapacitet uređaja za pročišćavanje on se može dozirati na slijedeći način:

 • 1 do 4 ES: 1 vrećica
 • 5 do 8 ES: 2 vrećice
 • više od 9 ES: 3 vrećice

 Sadržaj vrećice jednom mjesečno istresti u WC školjku i puštati vodu sve dok sadržaj potpuno ne ispere.

 

Važno: Ako se uređaj za pročišćavanje otpadnih voda ne koristi više od jednog tjedna bitno je da se ponovno aktiviraju bakterije u njemu sa KLARO STARTER-om. Kod primjene ne koristiti vruću vodu kao i razna jaka dezinfekcijska sredstva ili kiseline jer takve tekućine inače ne spadaju u uređaje za pročišćavanje otpadnih voda.

(+385) 042/379-479

Dostupni od 8:00 – 16:00 sati

Adresa: Varaždinska ulica II, odvojak 4,

42000, Varaždin

Email: info@larix.hr