Dodavanje ugljika pomoću KLARO C-modula

Ako u otpadnim vodama nema dovoljno ugljika uzrok čega može biti ekstremno pod-opterećenje tj. nedostatak hranjivih sastojaka za mikroorganizme u otpadnim vodama ili ako se u otpadnim vodama nalaze prevelike količine za mikroorganizme nepovoljnih kemijskih elemenata. Da se postigne optimalna količina hranjivih tvari pomoću dozirne pumpe dodaje se ugljik – čime se postiže učinkovita biorazgradnja tj. pročišćavanje otpadnih voda.

Pomoću dozirne pumpe koja se nalazi u upravljačkom ormaru odgovarajuća hranjiva otopina automatski i ciljano dozira se direktno u rezervoar. Za što je potrebna vrlo mala količina. Hranjiva otopina u potpunosti je biorazgradiva

Ovisno o potrebama u ponudi imamo različite veličine modula zajedno sa dodacima. Po potrebi može se prilagoditi količina doziranja.

Na ovaj način može se održavati stabilan sastav aktivnog mulja, čak i ako nekoliko mjeseci nema dotoka novih otpadnih voda. Ili ako zbog nedostatka ugljika ili viška dušika ovom metodom može se “izravnati” neravnoteža u otpadnim vodama čime se postiže zadovoljavajuća kvaliteta pročišćavanja.

 

Prednosti:

  • Jednostavno i učinkovito.
  • Ova je metoda pročišćavanja testirana i certificirana.
  • Višegodišnje iskustvo u praksi.

(+385) 042/379-479

Dostupni od 8:00 – 16:00 sati

Adresa: Varaždinska ulica II, odvojak 4,

42000, Varaždin

Email: info@larix.hr