Smjesa prirodnih bioloških enzimskih bakterija za pročišćavanje otpadnih voda BACTI+

Prednosti korištenja naše smjese bio-enzimskih bakterija Bacti+

 • Otklanjaju se neprijatni mirisi u otpadnim vodama.
 • Značajno se povećava učinkovitost i produžuje životni vijek uređaja za obradu otpadnih voda.
 • Zahvaljujući ubrzanoj razgradnji nerazgrađenog mulja produžava se vrijeme između dva pražnjenja jame čime se štedi novac za odvoz mulja.
 • Sprječava se stvaranje lošeg omjera “dobrih” i manje učinkovitih ili “loših” bakterija u mulju.
 • Kod pokretanja novog ili nakon pražnjenja postojećeg uređaja za obradu otpadnih voda znatno se ubrzava početak maksimalne učinkovitosti razgradnje mulja.
 • Na kanalizacijskim instalacijama sprječava se stvaranje naslaga i začepljenja.
 • Postižu se vrlo široke mogućnosti učinkovite obrade komunalnih otpadnih voda u stambenim (domaćinstva, kuće za odmor i sl.) i u poslovnim objektima (restorani, hoteli, industrija, …).
 • Sprječava se nakupljanje fekalija i uklanjaju se neprijatni mirisi u vanjskim i suhim toaletima.

Zašto koristiti Bacti+

Kod čišćenja i održavanja domaćinstva i drugih prostora gdje borave ljudi koriste se razne kemikalije i dezinfekcijska sredstva koje uništavaju korisne bakterije, a one su bitne za prirodnu razgradnju i pročišćavanje otpadnih voda. Također, visoke ili niske temperature kao i nepravilno ili neredovito korištenje uređaja za obradu otpadnih voda utječe na učinkovitost bakterija u procesu razgradnje krutih dijelova u otpadnim vodama. Posljedice čega je stvaranje naslaga te slabo ili otežana razgradnja aktivnog mulja, javljaju se neugodni mirisi kao i česti kvarovi na uređajima. Dodavanjem našeg koncentrata prirodnih mikroorganizama Bacti+ ponovo se uspostavlja dobar odnos radnih /dobrih bakterija i enzima čime se umanjuje negativni efekt raznih dezinfekcijskih sredstava, kao i utjecaj temperature i nepravilnog korištenja uređaja.

Naša smjesa bakterija Bacti+ savršeno je sredstvo za efikasno i trajno:

 • Uklanjanje neprijatnih mirisa i taloga na svim površinama.
 • Ubrzanu razgradnju neobrađenog mulja na dnu septičke jame ili uređaja za pročišćavanje.
 • Povećava se učinkovitost i produžuje se životni vijek uređaja za obradu otpadnih voda.
 • Sprječava se stvaranje naslaga i začepljenje odvodnih kanala, sifona i sl.
 • Sprječava se nakupljanje fekalija i uklanjaju se neprijatni mirisi u vanjskim i suhim toaletima.

Princip djelovanja smjese bio-enzimskih bakterija Bacti+

U prirodi se sve tvari bez obzira da li su životinjskog i biljnog porijekla uz pomoć enzima i bakterija razgrađuju i prerađuju u hranu za biljke. Naša smjesa mikroorganizama ili bakterija Bacti+ koristi isti ovaj bio – enzimski princip razgradnje životinjskog, biljnog i čak dijela kemijskog otpada. Unutar sat vremena od doziranja u otpadne vode, naša smjesa korisnih bakterija Bacti+ počinje razgrađivati organske dijelove otpadnih voda, jer to je njihova prirodna hrana. One se hrane organskim otpadom i razmnožavaju po cijelom uređaju za obradu otpadnih voda i na taj način one ga potpuno očiste.

Dobre i loše bakterije koje su prisutne u uređaju za obradu otpadnih voda takmiče se za izvor hrane. Pošto su naše bakterije aktivnije i nadmoćnije tzv. lošim bakterijama uskraćeni je izvor hrane i ostaju u manjini. Nakon što naše bakterije potpuno razgrade krute dijelove u otpadnim vodama, tako pročišćene vode na izlazu iz uređaja potpuno su prozirne i bez mirisa te se mogu ispuštati direktno u odvodni kanal, upojni bunar i sl.

Dovoljno je jednom mjesečno u uređaj za pročišćavanje otpadnih voda dodati našu smjesu bakterija Bacti+ čime se sprječava nagomilavanje novog (nerazgrađenog) organskog otpada i održava se populacija zdravih bakterija!

Primjenom naše smjese enzimskih bakterija Bacti+ otpadne vode na izlazu iz uređaja za pročišćavanje dobivaju kvalitetu otpadnih voda II klase i mogu se ispuštati u prirodu ili u vodotoke.

Naša smjesa enzimskih bakterija Bacti+ potpuno je sigurna za ljude, instalacije, opremu i okoliš jer one pretvaraju dijelove otpadnih voda u ugljični dioksid te se kao potpuno bezopasna smjesa mogu ispuštati iz uređaja za obradu otpadnih voda.

 

Primjena i doziranje:

Jedno pakiranje smjese Bacti+ iznosi 500 grama, u posudi sa smjesom nalazi se dozirna posudica za smjesu od 20 grama.

Kod prvog korištenja ili nakon duže pauze istresti 2 mjerice (40 g) na kubik otpadnih voda, nakon toga jednom mjesečno istresti 1 mjericu (20 g) na kubik otpadnih voda.

Kod lošeg rada uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (neugodan miris, začepljenost cijevi, ispuštanje nedovoljno pročišćenih voda) smjesu dozirati češće tj. sve do uklanjanja uzroka lošeg rada uređaja.

 

Sigurnosne napomene:

Bacti+ sadrži prirodne nepatogene mikroorganizme koji su neopasni za ljude i okoliš.

Čuvati u zatvorenom pakiranju na temperaturi 5 do 35 °C i izvan dohvata djece!

Nakon dodira sa očima odmah isprati sa puno vode!

Dokumenti za preuzimanje

Larix Plus Shop

Naručite Bacti+ prirodne biološke bakterije na našoj novoj Larix Plus web trgovini.