CarboMIX

CarboMIX je tekućina za dohranu bakterija koja se koristi u slučajevima kada u otpadnim vodama nema dovoljno krutih dijelova fekalija koje bakterijama služe kao “hrana” za njihovu učinkovitu razgradnju ili kada se uređaj za pročišćavanje otpadnih voda neće duže vremena koristiti npr. izvan sezone rada objekta poput hotela, autokampa, planinarske kuće, skijališta i sl.

Nakon pokretanja rada uređaja za pročišćavanje ovisno o njegovoj veličini treba proteći određeni vremenski period od par tjedana do nekoliko mjeseci da se u njemu stvori tzv. kritična masa mikroorganizama koji učinkovito razgrađuju otpadne vode. Što u praksi znači da tek kada se stvori ta kritična masa uređaj radi punim kapacitetom što se kod tzv. sezonskih objekata teško postigne ili ako se postigne to traje kratko vrijeme, jer na kraju sezone nema dotoka novih fekalija te mikroorganizmi zbog pomanjkanja hrane prvo hiberniraju zatim uginu, takve vode nakon kratkog vremena postaju vrlo toksične za nove mikroorganizme. U takvim slučajevima prvo treba potpuno ispumpati stari mulj zatim nastaniti kolonije novih mikroorganizama da se može ponovo pokrenuti pročišćavanje. Iz tog razloga pomoću naše tekućine izvan sezone korištenja uređaja vrši se njihova dohrana te su na početku nove sezone spremne za razgradnju fekalija u punom kapacitetu.

 

Primjena:

CarboMIX tekućina pomoću dozirne pumpe ispušta u otpadne vode, na taj način vrši dohrana mikroorganizama izvan sezone korištenja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda tj. kada on miruje. Količina doziranja određuje se individualno a ovisi o kapacitetu uređaja odnosno volumenu otpadnih voda u njemu.

 

Sigurnosne napomene:

CarboMIX tekućina nije opasna za ljude i okoliš.

Preporuča se čuvati izvan dohvata djece!

 

(+385) 042/379-479

Dostupni od 8:00 – 16:00 sati

Adresa: Varaždinska ulica II, odvojak 4,

42000, Varaždin

Email: info@larix.hr