Nadogradnje bioloških pročistača

Ako iz pročišćenih otpadnih voda želite ukloniti dušik ili odvajati fosfate ili dodavati ugljik, ili dodatno ukloniti bakterije, ili pročišćene otpadne vode želite ponovo koristiti npr. za zalijevanje zelenih površina ili za ispiranje WC kotlića – mi imamo rješenja za Vas.

Uklanjanje dušika

U biološkim uređajima za pročišćavanje otpadnih voda odvija se nitrifikacija i denitrifikacija do određene razine ali ako treba dodatno ukloniti amonijak (NH4-N) ukupni dušik mi imamo učinkovita rješenja.

Odvajanje fosfata

Dio fosfata u otpadnim vodama apsorbiraju bakterije dok se ostatak može svesti na minimum dodavanjem određenih kemikalija.

Dodavanje ugljika

U slučajevima kada je “loša” kvaliteta otpadnih voda (tj. nema dovoljno “hrane” za mikroorganizme) pomoću našeg uređaja možemo poboljšati njezinu kvalitetu i time povećati učinkovitost razgradnje pomoću mikroorganizama.

Dezinfekcija pročišćenih voda

Kvalitetni uređaji za biološko pročišćavanje znatno smanjuju količinu fekalnih klica u otpadnim vodama (faktor je oko 1000). Pomoću naknadne dezinfekcije njihova preostala količina može se eliminirati na minimum.

U ponudi imamo dvije alternativne tehnologije i to:

  • KLARO UV-Modul (dezinfekcija pomoću UV svjetla)
  • KLARO E-Chlorination-Modul (dezinfekcija pomoću klora)
Dezinfekcija pomoću KLARO UV-Modula

Prolaskom vode kroz ultraljubičasto (UV) svjetlo u nekoliko sekundi učinkovito se uništava DNK struktura virusa i bakterija.

Dezinfekcija pomoću KLARO E-Chlorination-Modula

Dodavanje klora u pročišćene otpadne vode vrlo je pouzdana i robusna metoda dezinfekcije, klor prodire u stanicu bakterije, uništava enzime posljedica čega je njihovo odumiranje. Osim toga, klor sprječava ponovno nastajanje mikroorganizama u vodama koje neko vrijeme stoje u rezervoaru

Ponovo korištenje pročišćene vode pomoću KLARO Re-use-Modula

Pročišćena voda nakon ispuštanja iz uređaja je bez boje i mirisa. Uz minimalnu dodatnu obradu ona se može skupljati u posebnom rezervoaru i ponovo koristiti npr. za zalijevanje zelenih površina i sl.

Filtracija sa pješčanim filtrom

Ovaj patentirani uređaj služi za dodatnu filtraciju pročišćenih otpadnih voda. Proces se odvija tako da vode iz uređaja za pročišćavanje prolaze kroz dva sloja pijeska gdje se iz njih dodatno uklanjaju krute ili suspendirane tvari. Filtar se samostalno čisti tako da određena količina vode prolazi u suprotnom smjeru te se nakupljene nečistoće odvajaju i vračaju natrag u uređaj za pročišćavanje. Filtracija pijeskom pogodna za korištenje u područjima gdje se zahtjeva najviša kvaliteta pročišćenih otpadnih voda.

KLARO WebMonitor®

KLARO WebMonitor® je internetski portal (www.klaro-webmonitor.eu) koji krajnjim korisnicima i serviserima omogućava udaljeni nadzor uređajem za pročišćavanje bez obzira gdje se trenutno nalazili.

VELIKE I MALE CIJENIMO JEDNAKO

MI BRINEMO O NAŠIM KUPCIMA

Naši djelatnici uvijek su spremni razgovarati i rado će Vam pomoći u odabiru proizvoda koji tražite, a kod nas je savjet uvijek besplatan! Dostupni smo za Vas od ponedjeljka do petka, u vremenu od 7 do 16 sati.